Terje Gundersen og Anne-Margrethe Tveit kan slå fast at den nye konferansesalen, der Eiendomsdagen 2019 arrangeres, også har en storskjerm som monner.

Eiendomsdagen «sprenger» ny konferansesal

Eiendomsdagen i Drammen torsdag 7. november har nå over 400 påmeldte og "sprenger" dermed den nye konferansesalen på Quality Hotel River Station.

Selve hotellet åpnet 1. november, og allerede 7. november fyller Eiendomsdagen 2019 altså konferansesalen helt til randen, og vel så det.

– Ja, vi har nå over 400 påmeldt til årets arrangement. Dette er nesten det dobbelte av hva som har vært vanlig på Eiendomsdagen i Drammen, sier leder av arrangementskomiteen; administrerende direktør i Svensson Nøkleby, Terje Gundersen som også er styreleder i Næringsforeningen. Eiendomsdagen arrangeres i år for syvende gang i Drammen i regi av Svensson Nøkleby, BDO og Eiendomssenteret i samarbeid med Næringsforeningen. 

Leder for Eiendomsdagen 2019, Terje Gundersen og hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit ønsker velkommen til Eiendomsdagen i den splitter nye konferansesalen(bak). 

STREAMER EIENDOMSDAGEN

– Blant de mange påmeldte, har vi også deltakere fra Oslo-regionen og Østlandsområdet. Så årets eiendomskonferanse tegner til å bli den største fagkonferansen for eiendomsutvikling utenfor Oslo. Ettersom interessen for årets konferanse er så stor, har vi i et tilbud om Streaming-rom for de deltakerne som står på venteliste, opplyser Terje Gundersen.

– Vi ser virkelig frem til Eiendomsdagen med et spennende og høyt faglig program. Og ikke minst er det hyggelig å være den første store konferansen på vårt nye hotell ved bredden av Drammenselven, påpeker Eiendomsdag-sjefen.

Konferansen foregår knappe to måneder før Nye Drammen kommune og nye Viken fylkeskommune er en realitet, og Terje Gundersen tror dette er én av årsakene til den store interessen. 

Hotell i særklasse


– I tillegg så skjer det mye spennende her i regionene som vekker interesse fra andre deler av landet, sier Gundersen som tror en annen medvirkende årsak til den store påmeldingen er at konferansen foregår på byens splitter nye og moderne konferansehotell. 

Og Eiendomsdag-sjefen har blitt imponert over det han har sett av det nye hotellet hittil. – Dette er akkurat hva Drammen trenger. Her er det bare å gå rett fra togperrongen inn i et topp moderne hotell som har en veldig gjennomført stil og en flott og stor konferansesal, sier han.

Og hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit er da også beæret over å huse det store arrangementet.  –Dette var en av de første bestillingene vi fikk av konferanser her på hotellet, og det er også den første store konferansen her hos oss. Vi er veldig fornøyde og stolte over å få anledning til å vise oss fram for store deler av næringslivet i regionen på denne måten, sier Tveit.

Det er kort vei videre inn til hotellet og konferansesalen for de som tar toget til Eiendomsdagen i Drammen den 7. november. Foto: Per-Jan Brekke. 


NYKOMMERE OG VELETABLERTE PÅ SCENEN

På scenen under Eiendomsdagen 2019 vil blant andre Drammens nyvalgte ordfører, Monica Myrvold Berg(bildet) og en rekke veletablerte eiendomsutviklere ta plass.

Og det er forventet at både Berg og den nye rådmannen; Elisabeth Enger, vil flagge sine drømmer for nye Drammen i Viken.

Når det gjelder eiendomsutviklere så vil blant andre nykommeren i Drammen, Scandinavian Property Group (SPG), være til stede. Det vil også Solon Eiendom med den kjente eiendomsadvokaten Stig Bech (bildet til høyre) i sjefstolen. Bech har blant annet blitt kåret til landets beste eiendomsadvokat. 

Eiendomsekspertene vil forklare hvorfor de nå satser i Drammensregionen, og de veletablerte utviklerne kommer også. Lokale aktører som Fevang Eiendom og Bane NOR Eiendom forteller hvorfor de vil satse enda mer her.

Fornyelse

Fornyelse og byutvikling er sentrale temaer på konferansen. Katalin Paldeak (bildet under til venstre), COO i Nordic Choice Hotel, ønsker velkommen til det nye hotellet med foredraget «Hotelletablering som virkemiddel i by- og regionutviklingen». Nytt sykehus, ny jernbanestasjon, bybru og andre omfattende utviklingsprosjekters betydning for byen og regionen vil også bli belyst.

Trender og rammevilkår innenfor eiendoms- og byutvikling står som alltid sentralt på Eiendomsdagens program.

I år er det forskningssjefen i Housing Lab, Erling Røed Larsen, som skal ta deltagerne med på en fremtidsreise. Han vil snakke om hva som vil bli etterspurt i boligmarkedet fremover og svare på spørsmålet; «Hva er det ved en by som får den til å gjøre det godt?»

Trender

Thomas Lidsheim(bildet til høyre) er partner i BDO. Han vil presentere ferske analyseresultater som viser hvordan bygge- og anleggsbransjen i Drammensregionen gjør det i forhold til konkurrerende regioner.