Etablererveiledningens Lisbeth Torkildsen er på plass på Kontorhuset. I august skal hun være med på Hakon Lærums åpning av Gründerhuset.

Etablererveiledning på flyttefot

Etablererveiledningen flytter til Kontorhuset mens Næringsforeningens lokaler oppgraderes.

– Det styrker satsingen på Gründerhuset, sier Hakon Lærum. Han åpner det nye Gründerhuset på Losjeplassen i august.

Kontorhuset er i ferd med å investere to millioner kroner i de gamle lokalene til Hobbymann. Det gir oppgradering og skreddersøm for gründere, men det Hakon Lærum og Kontorhuset er aller mest fornøyd med i inngangen til sommeren, er samarbeidet med Etablererveiledningen.

Prosjektleder og rådgiver Lisbeth Torkildsen i Etablererveiledningen måtte ut av lokalene til Næringsforeningen i sommer. Det skyldes oppgradering av lokalene til foreningen i Børsgården. Hun flyttet inn i Kontorhuset på Losjeplassen 1. juni, men allerede i oktober er Etablererveiledningen tilbake til permanent adresse i Næringsforeningen i deres nyoppussede lokaler på Bragernes Torg 13.

Råd til gründere

– De siste fire årene har vi gitt råd og veiledning til over 1000 gründere i drammensområdet. Bare i fjor hadde vi 400 bedrifter i tidlig fase på kurs. Vi er en gratis tjeneste for alle som vil satse på egen bedrift, sier Torkildsen.

Næringsforeningen i drammensregionen drifter Etablererveiledningen for kommunene Øvre Eiker, Nedre Eiker, Drammen, Lier og Svelvik. Lisbeth Torkildsen er prosjektleder. Hun gleder seg til å sitte tett på byens første rendyrkede Gründerhus.

– Vi kommer tett på gründere som er i oppstart og dem som er i tidlig fase. Her bygges det et miljø som kan styrke hver og en av dem. Det handler mye om å kunne trekke veksler på andres erfaringer. Det er i møter med andre mennesker vi enklest utvikler nye ideer og løsninger, sier Torkildsen.

Felles inngangsdør

Gründerhuset og Kontorhuset får samme inngangsdør fra gateplan. De nye lokalene skal stå klare i august. De gamle Hobbymann-lokalene er strippet til ytterveggene.

– Vi bygger alt opp på nytt. Vi spesialtilpasser lokalet som skal kunne ta imot inntil 55 som jobber her samtidig. Så skal vi ha mulighet for felles møter, frisoner, og vi bygger stillerom og alle andre fasiliteter du trenger i løpet av en arbeidsdag. Vi bygger på «plug & work-konseptet», sier Lærum.

Kurs og foredrag

Etablererveiledningen skal fylle Gründerhuset med kurs, foredrag og workshop. Da kan det handle om å bli mer synlig, øke salget eller blir bedre på budsjett- og økonomistyring.

– Her er det lagt til rette. Det er klart vi kommer til å legge mye av det vi gjøre hit til Gründerhuset, sier Torkildsen.

– Målet er å lage en god arena som gjør det enklere å være en gründer. Et sted hvor du får inspirasjon og bedre muligheter for å lykkes med din drøm, sier Lærum.