Mandag kveld delte leder av Drammen Rotary, Lena Hillestad ut ”Grønn Gründer”-prisen til gründeren bak Piql, Rune Bjerkestrand(nr. to fra venstre). De to andre utvalgte kandidatene var Lindum AS i Drammen, her representer ved administrerende direktør Pål Smits(t.h.) og ScanGlide i Hokksund, her representert ved daglig leder Erik Leander Paule(t.v.).

Gründeruka er i gang

”Gründeruka 2019” er i full gang. Selskapet Piql har blitt kåret til årets "Grønne Gründer", og på torsdag er bærekraft og kunstig intelligens tema hos Isachsen AS i Nedre Eiker.

”Business = grønt og smart” er budskapet bak ”Gründeruka 2019” som foregår ulike steder i Drammensregionen i regi av Næringsforeningen.  Målet er at årets gründeruke skal skape inspirasjon, praktiske verksteder, nyttige erfaringer og verdifulle kontakter. 

Mandag var det blant annet gründerfrokost på ”Gründerhuset” og gründerkveld på Norsk senter for flerkulturell verdiskaping. Samme kveld holdt ”Årets Ledestjerne»; Christine Spiten foredrag om sine erfaringer med å bygge et teknologiselskap, og i tillegg fikk selskapet ”Piql” i Drammen utdelt ”Grønn Gründer”-prisen 2019. 

Piql ble ”Grønn Gründer” 2019

Det er Drammen Rotaryklubb som står bak «Grønn Gründer»-prisen. Prisen skal være med på å hedre det innovative og nyskapende og bidra til at regionens næringsliv utvikler seg i grønn og bærekraftig retning. 

Selskapet, med gründer Rune Bjerkestrand i spissen, lagrer data ved bruke av film som kan oppbevares uten bruk av energi, og juryen la vekt på at dette var en bærekraftig og imponerende teknologi som i tillegg var utviklet lokalt i Drammen av lokale gründere. De to andre utvalgte kandidatene var Lindum AS i Drammen og ScanGlide i Hokksund. 

Bruk designmetodikk- tenk som en entreprenør

Denne gjengen i selskapet ”Epoke” mener næringsdrivende i langt større grad må benytte en designers metodikk og en entreprenørs tankegang. I kveld blir de å høre på Quality Hotel River Station. Fra venstre: CPO og partner; Petter Sjulstad; founder; Bendedicte Lysaker, innovation manager; Lars Lewin og innovation manager; Ole Foss.

Tirdag morgen hastet gründeruka videre med Gründerverksted på Lier Laben, og samme kveld var det ”Design Thinking” som var i fokus på nye Quality Hotel River Station.  

– Det skjer så mye spennende i Drammen, og vi ønsker å ta en del i denne utviklingen. Vi ønsker å tilgjengeliggjøre Design Thinking for næringslivet i regionen gjennom å forenkle prosesser som ofte oppfattes vanskelige. Mange er kanskje redde for fremtidens utvikling fordi de ikke har de riktige metodene for å møte utfordringene. Gjennom Design Thinking så får de en håndfast metode som kan forenkle problemløsning, uttaler founder i Epoke, Benedicte Lysaker.

Kunstig intelligens i Nedre Eiker

Utover uka er det også en rekke andre arrangementer (se program under) deriblant hos Isachsen i Nedre Eiker. Der er det ”Bærekraftige kundeopplevelser og muligheter i sirkulæreøkonomien” som er tema torsdag kveld. Blant andre vil ekspert på digitalisering og teknologi; Eirik Hansen, vise hvordan kunstig intelligens kan tas i bruk i næringslivet.

I tillegg vil gründeren Camilla Brox, som blant annet er daglig leder av Norsk Senter for Sirkulære Økonomi, fortelle om gründere som har sett de mange mulighetene innen det grønne skiftet og sirkulærøkonomien.

”Årets Ledestjerne”;  Christine Spiten i aksjon under ”Gründeruka 2019”.

PROGRAM RESTEN AV GRÜNDERUKA 2109

ONSDAG 13. NOVEMBER (14:00-17:00)

Fylkesfinale Start UPP – Buskeruds mest innovative idékonkurranse

Sted: DNB, Bragernes Torg 11, 3017 Drammen

Vinneren fra de lokale konkurransene møter de andre delfinalistene til den store finalen for Buskerud. Finalistene presenterer sine prosjekter for en jury, som til slutt kårer Buskeruds beste Pitch.

TORSDAG 14. NOVEMBER (08:00-10:00)

Gründerfrokost: Den digitale Gründeren

Sted: Gründerhuset, Nedre Storgate 37, 3015 Drammen

Som gründer skal du slippe å tenke på «kjedelige ting» som regnskap og bank, og skal heller jobbe med det man brenner for. Gründeren av Dipr.no, BDO og DNB presenterer praktiske digitale løsninger, der gründere kan få kontroll via brukervennlig og sømløse systemer.

TORSDAG 14. NOVEMBER (12:00-15:00)

Gründerverksted – Hvordan få pressens oppmerksomhet?

Sted: Gründerhuset, Nedre Storgate 37, 3015 Drammen

Hva er vitsen med verdens beste forretningsidé dersom ingen får høre om det? Facebook er en fin kanal, betalt reklame også. Men det aller beste er om du får lokalavisen til å skrive om deg. I disse dager med fake news og påtrengende annonser fra alle kanter blir lokalavisen den pålitelige kilden til informasjon. Det er et sterkt medium i et lokalsamfunn, og verdien av en artikkel her overgår alle andre kanaler.

TORSDAG 14. NOVEMBER (18:00-20:00)

Bærekraftig kundeopplevelser og muligheter i sirkulærøkonomi

Sted: Isachsen AS, Teglverksveien 100, 3057 Solbergelva

Eirik Norman Hansen er ekspert på digitalisering og teknologi. I dette foredraget vil han vise hvordan kunstig intelligens kan tas i bruk for å skape kundevennlige og bærekraftige tjenester og opplevelser. Camilla Brox er gründeren bak konsulentfirmaet Brox Consulting AS og engasjert daglig leder av Norsk Senter for Sirkulær Økonomi. I dette foredraget presenterer Camilla Brox eksempler på gründere som har sett nye muligheter i sirkulærøkonomien og det grønne skiftet.  

Påmelding nødvendig. Meld deg på direkte pr. arrangement: www.nfdr.no

Takk til våre samarbeidspartnere:

BDO, Buskerud fylkeskommune, CXS Growth, Deloitte, DNB, Drammen kommune, Drammen Rotary, Driv Inkubator, Etablererveiledningen i Drammensregionen, Gründerforeningen, Gründerhuset, Innovasjon Norge, Lier Næringsråd, Nedre Eiker kommune, Nedre Eiker Næringsråd, Norsk senter for flerkulturell verdiskaping, NV 2020, Svensson Nøkleby Advokatfirma, Universitetet i Sørøst-Norge og Veiledningstjenestene i Buskerud.