Idrettsledere og representanter for næringslivet sammen ved bordet. Fra venstre: Inge Tveit, Lage Sofienlund, Bjørn Breian, Hans V. Haug, Mette Adamsen og Andreas Bjørnstad.

Tren sammen – prester bedre

Inspirere hverandre, lære av hverandre og trene sammen. Slik skal lederne i næringslivet, trenerne i idretten og forskermiljøet på universitetet sammen styrke prestasjonskulturen i Drammensregionen.

I nystartede «prestasjonsklynge Drammen» er målet å få det beste ut av hver enkelt slik at hele regionen kan prestere best mulig. Bak initiativet står Olympiatoppen Sørøst, Næringsforeningen i Drammensregionen og Universitetet i Sørøst-Norge(USN). Startskuddet for prestasjonsklynga ble avfyrt på skisprintdagen. Forleden var bortimot 50 utøvere samlet til ny treningssamling. Nå skal treningen fortsette med samlinger på Olympiatoppens toppidrettssenter og på Universitetet.

– Det holder ikke å være best i Drammen, vi må ha større ambisjoner, slo gründer Terje Stykket fast da klynga ble etablert. På treningssamlingen forleden fulgte flere næringslivsledere opp.

– Vi må finne ut hvor vi står, sette oss delmål før det store målet, samhandle og finne flere arenaer og møteplasser.  Enkeltpersoner må stå fram og ta en ledende rolle, oppfordret Per Øyvind Mørk, idrettsleder og direktør for samfunnsansvar og kommunikasjon i Sparebanken Øst.

Heie på hverandre

Administrerende direktør Terje Gundersen i advokatfirmaet Svensson Nøkleby fulgte opp. – Vi må utvikle det næringslivet vi har samtidig som vi må tiltrekke oss nye. Vi må heie på hverandre, dyrke suksessene og skape en vinnerkultur, oppfordret Gundersen.

Treningssamlingen ble holdt i Gildehallen hos Aass Bryggeri der administrerende direktør og femte generasjons bryggerileder, Christian A. K. Aass ga deltagerne et innblikk i prestasjonskulturen på landets eldste bryggeri – en prestasjonskultur som er utviklet gjennom 185 år og som kjennetegnes av kontinuitet, omstilling og fornyelse.

Inspirerer hverandre. Fra venstre administrerende direktør ved Aass Bryggeri, Christian A. K. Aass, håndballtrener Glenn Solberg, leder av Olympiatoppens prestasjonsklynge Jarle Aambø, langrennstrener Steinar Mundal, stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen og leder av Olympiatoppen Sørøst, Jorunn Horgen.

Prestasjonskultur

En av innlederne på samlingen var tidligere leder for Olympiatoppen og initiativtakeren til Olympiatoppens prestasjonsklynge, Jarle Aambø. Han traff tonen i forsamlingen da han sa dette om forutsetningen for å skape en god arena for prestasjonskultur: Miljøer med mennesker som har sterk skapertrang, en tydelig visjon, mennesker som arbeider hardt med god disiplin, som har sterk tro på utvikling gjennom læring og tilfører energi til fellesskapet.

Hva er målet?

Næringslivslederne i Drammensregionen er opptatt av å lære av idretten, ikke minst når det handler om å sette retning og definere konkrete mål.

I tiden fremover kommer det til å handle om å prestere bedre for å skape attraktive arbeidsplasser og interessante studier, om å tiltrekke seg nye innbyggere med kompetanse, etablere møteplasser, bruke akademia som motor og vise gjennomføringskraft.

Håndballspiller og kommende landslagstrener for Sveriges landslag, Glenn Solberg, var en av dem som var tydelige i oppfordringen til næringslivets ledere. – – Sett tydelige mål, ta lederskap og vær tett på følg tett opp på det dere skal bli gode på.

BLI MED PÅ TRENING

Prestasjonsklynge Drammen planlegger flere treningssamlinger det kommende året og inviterer ledere i næringslivet til å melde seg på slik at de kan trene sammen med idrettens og akademias ledere og utøvere.

Hittil har Prestasjonsklynga hatt disse samlingene:

12. mars: Børsen WC Skisprint, oppstart Prestasjonsklynge Drammensregion
4. juni: Aass Bryggeri, treningssamling «Ledelse1»

Disse samlingene er under planlegging:

SeptemberUniversitetet i Sørøst-Norge/Handelshøyskolen: Treningssamling «Ledelse 2»
NovemberOlympiatoppen Sognsvann: Treningssamling «Ledelse 3»
Januar 2020: Konnerud IL (NM Langrenn)Treningssamling «Utøvelse 1»
4. mars 2020Næringsforeningen i Drammensregionen: Treningssamling
i samarbeid med WC Skisprint Drammen

Prestasjonsklynga er åpen for eiere, investorer og ledere i virksomhetene i Drammensregionen. Vil du vite mer – eller ønsker å melde deg på – ta kontakt med:

1. Næringsforeningen i Drammensregionen v/Rune Kjølstad eller Cecilie Brunsell
2. Olympiatoppen Sørøst v/Jorunn Horgen
3. Universitet i Sørøst-Norge v/Inger Lise Nes